Overzicht

Bedrijfsprofiel

Sinds ruim 30 jaar ontwikkelt en produceert Dutch Electro transport lighting verlichtingsarmaturen en elektronica voor de automotive sector.

Toepassingen

Onze (LED) verlichtingsarmaturen worden toegepast in onder andere ambulances, brandweerauto’s, koel- en vrieswagens, marktwagens, bedrijfsauto’s, bussen, trailers en diverse speciale toepassingen.

Tevens leveren wij onze producten aan de scheepvaart en bieden wij verlichtingsoplossingen voor industriële installaties waar bijzondere voltages en compacte bouwvormen worden toegepast.

Wij volgen permanent de ontwikkelingen op het gebied van verlichtingstechniek en passen deze waar mogelijk toe in onze verlichtingsarmaturen. Een belangrijk voorbeeld van een recente ontwikkeling is de toepassing van zogenaamde “Light Guide Plate” techniek in ons nieuwe, ultra platte Nova LED paneel, waarmee een zeer fraai diffuus lichtbeeld wordt gecreëerd.

Kenmerken

Verlichtingsarmaturen van Dutch Electro staan bekend om hun betrouwbaarheid, hoge lichtopbrengst, lage stroomgebruik en zijn specifiek ontwikkeld voor de zware omstandigheden in de automotive en scheepvaart. Daardoor zijn verlichtingsarmaturen van Dutch Electro bestand tegen onder andere laadspanningen, vocht en trillingen. Tevens heeft onze elektronica een ECE R10 typegoedkeuring.

Onze verlichtingsarmaturen worden modulair samengesteld uit:

  • aluminium basis profiel;
  • slagvaste polycarbonaat kap;
  • LED modules of TL-buizen en voorschakelapparaten.
  • accessoires zoals schakelaar, bewegingssensor
  • kunststof brackets en eindkappen.

Omdat de aluminium basis profielen en polycarbonaat kappen van Dutch Electro worden geëxtrudeerd op lengte, is in principe iedere gewenste maat mogelijk. Een verlichtingsarmatuur van bijvoorbeeld 10 meter lengte is geen uitzondering.

Daarnaast kunnen wij speciale uitvoeringen leveren zoals verlichtingsarmaturen met duo-voltage, afwijkende lichtkleuren, bewegingssensor of dimbare verlichting. Wij zoeken graag samen met u naar de best mogelijke oplossing, waarbij wij onze kennis en ervaring gebruiken om uw specifieke wensen en eisen om te zetten naar geschikte verlichting.

Productie

Verlichtingsarmaturen en elektronica van Dutch Electro worden geproduceerd in ons eigen bedrijf in Nederland. Na ontvangst van uw bestelling worden de verlichtingsarmaturen geassembleerd vanuit onze voorraad onderdelen (“assemble-to-order”). Dankzij deze wijze van produceren kunnen wij inspelen op specifieke klantwensen, waarbij een korte levertijd van 10 à 15 werkdagen mogelijk is.