Overzicht
meer nieuws

Uitfasering TL- en CFL lampen

Het gaat nu toch echt gebeuren: de productie van TL-buizen en compact fluorescentielampen (CFL) wordt verboden.

Vanaf augustus 2023 worden alle T5 en T8 lampen, alsmede alle PLS en PLL lampen uitgefaseerd. Hieronder wordt uitgelegd wat het productieverbod en de uitfasering precies betekent.

De achtergrond van het verbod op TL-buizen en compact fluorescentielampen (CFL) is dat Nederland en Europa minder gevaarlijke stoffen willen gebruiken. In de meeste fluorescentie-lampen zit de gevaarlijke stof kwik. Daarom moeten defecte fluorescentielampen niet in de prullenbak, maar naar een speciaal inzamelpunt worden gebracht zoals een winkel of milieustraat. Sommige typen fluorescentielampen werden al vanaf februari 2023 niet meer geproduceerd, maar vanaf 24 augustus 2023 geldt het productieverbod voor alle gangbare fluorescentielampen.

Het is wel nog toegestaan om bestaande voorraden te verkopen. Dutch Electro heeft nog beperkte voorraad TL-buizen en compact fluorescentielampen die wij u kunnen aanbieden. Tevens kunnen we ook nog beperkte hoeveel- heden voorschakelapparatuur leveren.

Indien u nog verlichtingsarmaturen met TL-buizen of compact fluorescentielampen wil bestellen, verzoeken wij u alstublieft contact met ons op te nemen. Ook kunnen wij u adviseren over een eventueel Dutch Electro LED alternatief, die in ruime mate beschikbaar zijn.

overzicht